om mig

FRISÖR & YOGI

Jag gillar kontrasterna i livet. Ytan och Djupet!


Jag jobbar som frisör; gör människor vackrare i utseendet, på ytan... och Yoga som verkligen går djupt ... finns ingen botten. Att utforska sitt inre djup! Dessa polariteter är inte så långt ifrån varann som man först kan tycka. I frisöryrket möter jag så mycket människor där det goda, djupa, innerliga samtalet lätt kan uppstå.


Livet består av så mycket. Varför begränsa sig till att bara vara på ett sätt, när man kan lära sig mer och fortsätta lära sig mer och växa som människa hela livet? Min nyfikenhet och aptit på livets gåvor bara öppnas mer och mer, ju mer jag möter mitt eget inre!

Att både gå inåt mot sitt inre, till den minsta punkten och sedan utåt till det stora, till det som är utanför mig själv. Mikro- och makrokosmos! Det är allt däremellan som är innehållet ... som är resan ... som är livet.

DET YOGA BETYDER FÖR MIG

Det som verkligen fångar mig och fascinerar mig med yogan, är den djupa kontakt jag upplever att jag får med min kropp genom mitt yogande. Jag upplever att den kontakten når igenom allt som finns inom mig, in i minsta cell! Det ger en större förståelse och skänker en tillfredställelse och glädje ... jag känner mig mer levande.

 

Yogan har hjälpt mig att förstå mitt eget system. Att känna skillnad när jag är förankrad/ grundad och när jag inte är det.Tekniker som steg för steg hjälpt mig att hitta en känsla av frihet och utrymme inom mig som även gagnat min hälsa. 

 


Min yogabakgrund och utbildningar


Min allra första yogaupplevelse var på Feelgood 2003 med poweryoga på ett vanligt gym. Känslan var så stark, jag kände mig lätt och svävande direkt efter passet, en ny upplevelse i min kropp! Jag blev fångad direkt, började att pröva mig fram i yoga-djungeln där ett tag.

2007 Friskis och Svettis yoga-ledarutbildning.

2008 Womens Way

Utvecklingsprogram för kvinnor, Ramya Norell, Stockholm.


2009 Påbyggnadsutbildning

Det blev totalt 5 år på Friskis och Svettis.

Ett bra ställe att växa på!


2011 Virya yogalärare

1-årig utbildning på Nordiska yogainstitutet i Stockholm.


2012 Holistisk yogalärare

1-årig utbildning med grundaren själv, Ulrica Gulz i Västerås.


2014 Påbyggnadsutbildning

hos Ulrica Gulz med Holistisk Hormonyoga inriktning.


2015 Gurudinne-yoga

från kundaliniyogans traditione, med Annki Landahl, Stockholm.

2015 Indien, 2 månader

vistelse på Sri Santosh Puri ashram, Haridwar, Indien. Med dagliga aktiviteter med allt vad en yogisk livsstil innebär, yoga, pranayama, aarti (eldceremonier med chanting), föreläsningar om ayurveda och lektioner från de heliga vedaskrifterna såsom Patanjalis suttror och Bhagavad-Gita.


2016 YinYoga-utbildning

50 tim. med Ulrica Norberg, Stockholm


2016 ChakraYoga

Med Ulrica Norberg / Katrina Repka, Stockholm


2017 Graceful living utbildning

En besjälad ledarskapsutbildning för kvinnor, även kallad Prästinnans väg.

Härnösand, med Agneta Nyholm.


2017 Healing Touch

4 intensiva dagar i April. Steg 1 och 2 i Healing Touch metoden.


2018 Shakti Yoga Immersion for Women

En hel vecka i Augusti med Mira Dakini