meral

Ett yogande förhållningssätt till tillvaron med mig själv

Min yogabakgrund och utbildningar

 

Min allra första yogaupplevelse var på Feelgood för ca 16 år sedan. Känslan var så stark, jag kände mig lätt och svävande direkt efter passet, en ny upplevelse i min kropp! Jag blev fångad direkt, började att pröva mig fram i yoga-djungeln där ett tag.

 

2007 – gick jag Friskis och Svettis yoga-ledarutbildning.

 

2008 – Womens Way, utvecklingsprogram för kvinnor, Ramya Norell, Stockholm.

 

2009 – påbyggnadsutbildning

Det blev totalt 5 år på Friskis och Svettis.

Ett bra ställe att växa på!

 

2011 – utbildade jag mig till Virya yogalärare, 1-årig utbildning på Nordiska yogainstitutet i Stockholm.

 

2012 – utbildade jag mig även till Holistisk yogalärare. 1-årig utbildning med grundaren själv, Ulrica Gulz i Västerås.

 

2014 – Påbyggnadsutbildning hos Ulrica Gulz

med Holistisk Hormonyoga inriktning.

 

2015 – Gurudinne-yoga (från kundaliniyogans traditioner), Annki Landahl, Stockholm.

 

2015 – oktober-december vistelse på Sri Santosh Puri ashram, Haridwar, Indien.

Med dagliga aktiviteter med allt vad en yogisk livsstil innebär, yoga, pranayama, aarti (eldceremonier med chanting), föreläsningar om ayurveda och lektioner från de heliga vedaskrifterna såsom Patanjalis suttror och Bhagavad-Gita.

 

2016- YinYoga utbildning 50 tim. med Ulrica Norberg, Stockholm

2016- ChakraYoga. Med Ulrica Norberg / Katrina Repka, Stockholm

 

2017- Graceful living utbildning,

en besjälad ledarskapsutbildning för kvinnor,

även kallad Prästinnansväg.

Härnösand, med Agneta Nyholm.

 

2017 - 4 intensiva dagar i April.

Steg 1 och 2 i Healing Touch metoden.

 

2018- en hel vecka i Augusti. med Mira Dakini

Shakti Yoga Immersion for Women.

 

Frisör & yogi

Jag gillar kontrasterna i livet. Ytan och Djupet!


Jag jobbar som frisör; gör människor vackrare i utseendet, på ytan... och Yoga som verkligen går djupt ... finns ingen botten. Att utforska sitt inre djup! Dessa polariteter är inte så långt ifrån varann som man först kan tycka. I frisöryrket möter jag så mycket människor där det goda, djupa, innerliga samtalet lätt kan uppstå.


Livet består av så mycket. Varför begränsa sig till att bara vara på ett sätt, när man kan lära sig mer och fortsätta lära sig mer och växa som människa hela livet? Min nyfikenhet och aptit på livets gåvor bara öppnas mer och mer, ju mer jag möter mitt eget inre!

Att både gå inåt mot sitt inre, till den minsta punkten och sedan utåt till det stora, till det som är utanför mig själv. Mikro- och makrokosmos! Det är allt däremellan som är innehållet ... som är resan ... som är livet.

Det yoga betyder för mig


Det som verkligen fångar mig och fascinerar mig med yogan, är den djupa kontakt jag upplever att jag får med min kropp genom mitt yogande. Jag upplever att den kontakten når igenom allt som finns inom mig, in i minsta cell! Det ger en större förståelse och skänker en  tillfredställelse och glädje ... jag känner mig mer levande.

 

Yogan har hjälpt mig att förstå mitt eget system. Att känna skillnad när jag är förankrad/ grundad och när jag inte är det, detsamma gällde när jag fick uppleva en djupare avslappning i kroppen som jag först efter det, kunde inse att musklerna tidigare varit spända. Tekniker som steg för steg hjälpt mig att hitta en känsla av frihet och utrymme inom mig som även gagnat min hälsa. Att återerövra sin kropp, att känna sig tillfreds med att bo i den – det är en fantastisk känsla!

 

Yogautbildningarna har gett mig kunskap och förståelse för hur kroppen är uppbyggd och hur allt i vår kropp är sammanlänkat och skapar en helhet! En helhet som är viktig för att skapa balans och harmoni i kropp och själ ...